top of page

BİZ KİMİZ?

2004 yılından bu yana Kadıköy Caferağa Mahallesinde faaliyet gösteren Giz’li Atölye, Gizem Gürsel ve Sedef Kermen iş birliği ile kuruldu. İki sanatçı bu çatı altında kendi üretimlerine odaklanırken bir yandan da sanatın her yönüyle herkese dokunmayı hedeflediler.

 

Atölyenin kapıları; projelerini gerçekleştirmek için çalışan profesyonel sanatçılardan, sanatın sağaltıcı yönüne tutunanlara, iş sonrasını sanatla değerlendirmek isteyen yetişkinlerden, sanata hevesli çocuklara kadar herkese açık oldu.

 

Yakın zamanda farklı disiplinleri de bünyesine katarak kolektif bir üretim alanına dönüşen Giz’li Atölye, sanat pratikleri içerisine dayanışmayı, fikir çeşitliliğini ve demokratik bir zemin üzerinden işleyen iletişim deneyimlerini de katarak yaratıcı faaliyetlerini sürdürüyor.

1923933_23356208930_4182_n.jpg

GİZEM GÜRSEL

1978 yılında Ankara’da doğdu.1978-1992 yılları arasında İsviçre’de yaşadı. 2000 yılında Galatasaray Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümünde, yüksek lisans eğitimini de 2006 yılında Marmara Üniversitesi Seramik ve Cam bölümünde tamamladı. 34.Satranç Olimpiyatları için “En iyi performans (kadın ve Erkek)” ödül heykelciklerini tasarlayıp gerçekleştirdi. 2002-2004 yılları arasında Eczacıbaşı Vitra Sanat Atölyesinin sanatçısı olarak çalıştı. Sonrasında Mim Sanat Merkezinin bünyesinde bir plastik sanatlar atölyesi kurdu ve seramik eğitmenliğine başladı. 2004 yılından beri Giz’li Atölye adı altında kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2016 İtalya, Forli de Euro Expo Art çağdaş sanat yarışmasında en iyi heykel ödülünü kazandı. 2013 ten itibaren de NPİstanbul hastanesinde yarı zamanlı olarak seramik malzeme ile ergoterapi bölümünde iş uğraş terapistliği yapmaktadır.

532633_10150908913543931_1272461653_n.jp

SEDEF KERMEN

1977 yılında doğdu. 1995 İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden Mezun oldu. 2000 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Dekor ve Kostüm Bölümünden mezun oldu. 2001’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünde Yüksek Lisansa başladı, 2006 yılında mezun oldu.

 

1999-2001 yılları arasında Örümcek Takı’da hem tasarım elemanlığı, hem atölye ve galeri asistanlığı yaptı. 2003’te Eskişehir Pişmiş Toprak sempozyumu’nda sanatçı asistanlığı yaptı. 2004-2008 yılları arasında TRT İstanbul Televizyonu’nun farklı çocuk programlarında grafiker ve sanat yönetmeni olarak çalıştı. 2008 yılında Tiyatro Kılçık ve Tiyaro Kedi için çeşitli oyunlara dekor, kostüm, aksesuar tasarım ve uygulamaları yaptı. Yine aynı yıl, kendi atölyesinde bir çocuk sanat aktivitesi başlattı, çocuklarla kukla, kolaj, baskı teknikleri, geri dönüşümlü sanat gibi çeşitli becerisini geliştirmeye yönelik çeşitli çalışmalar yapmaya başladı. 2010 - 2011 yılları arasında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve 6’dan Sonra Tiyatro için çeşitli kukla içerikli prodüksiyonlarda sanatçı asistanlığı ve realizatörlük yaptı.

 

2014-2016 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dalı’nda, Sanat Terapileri Eğitimini tamamladı, aynı hastahanede, şizofren ve kişilik bozukluğu olan hasta grupları için düzenlenen çeşitli sanat terapisi gruplarında gözlemci olarak görev aldı2017 yılında, Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı bünyesinde, 9-12 yaş aralığındaki sosyal dezavantajlı grupla ‘Terapötik İçerikli İntermodel Sanat Atölyesi’nde sanatçı ve sanat terapisi uygulayıcısı olarak görev aldı.

 

Halen Gizli Atölye'de kişisel çalışmalarına ve çocuklara özel "Çocukça Sanat" faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca BUDE Psikoterapi Merkezi bünyesinde sanat terapi uygulayıcısı olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

burcak.jpg

BURCAK SALUNGAN DİNÇ

1978 yılında sanat ile iç içe büyüyeceği bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İçinde yaşadığı sanat ortamı onu üniversite seçiminde de sanata yönlendirdi. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden mezun oldu. Üniversite öncesinde ve sırasında çeşitli atölyelerde resim - heykel - seramik eğitimleri aldı. 2005-2006 arasında Ankara Üniversitesi'nin düzenlediği doğal ahşap şekillendirme ve heykel yapımı eğitimlerine katıldı. Bir Venedik-Floransa seyahatinden sonra Venedik Maskelerine vurulup bu konuda eğitim almak için 2007 yılından itibaren hafta sonları yaşadığı şehir olan Ankara'dan İstanbul'a gelerek Venedik Maskesi dersleri almaya başladı. Sonrasında İstanbul'a taşındı ve o günden sonra birkaç yıl daha bu atölyede çalışmaya devam edip ipli kukla, sopalı kukla, marionette, muppet, el kuklası yapımını öğrendi.​

 

Uzun yıllar farklı kurum ve okullarda çocuklar için sanat atölyeleri ve oyun grupları düzenledi. Almış olduğu alternatif sistem eğitimleriyle (Waldorf, Montessori), alternatif sistem üzerine kurulmuş anaokullarında, eğitmen ve yönetici olarak görev yaptı. Ayrıca tiyatro ve kukla oynatımı alanında da eğitimler alarak bunları da çocuklarla birlikte yaptığı çalışmalarda kullandı. Çoçuklar için çeşitli gönüllü oluşumlarda uzun seneler çalıştı. (BBOM-İstanbul öncü grupta çalışarak İstanbul’da kar amacı gütmeyen bir anaokulu açılmasında katkıda bulundu. Kitap Okuyan Çocuklar Projesi’nde Koordinatör olarak çalışıp Özgürlük Parkı’nda İnteraktif Çocuk Kütüphanesi’nin kurulmasında aktif rol oynadı.)

 

Halen Gizli Atölye Kolektifi’nde hayatında çok anlamı olan “çocuklar” ve “sanat” ile çalışmaya devam ediyor.

PHOTO-2021-02-28-15-27-46.jpg

BARIŞ ÖNEN

1977 İstanbul'da doğdu. 2006'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünden uzmanlığını aldı. 

3 yaşından beri oynamaya bayıldığı çamur aşkı onu 1992 senesinde Atelye Keramos’ta İnsel İnal’dan ders alarak seramiğe başlamaya yöneltti. 1992-1994, 1998-2000 yılları arasında aynı atölyede çalışmaya devam etti. 2000 yılında Gündem İlkorur’dan mum kalıp tekniği ve metal polisaj dersleri aldı. 

 

2000 yılında Galeri Keramos’ta seramik formlar üzerinde sergilenen gümüş döküm takılardan oluşan ilk kişisel sergisi “Takılar Takıntılar"ı açtı. 2002 yılında Atölye Örümcek’te seramik heykeller ve gümüş takılardan oluşan ikinci kişisel sergisi “Yumak”ı açtı. 2004-2015 polimer kil ile form ve model çalışmalarına devam etti. 2015’te www.polimerormandabaris.com web sitesini kurarak mini polimer heykeller ve objelerden oluşan “Kendini yenileyen e-sergi” hazırladı. 2020’de Ayşe Takı Galerisi’nde “Görmek/Görülmek” isimli seramik heykellerden oluşan 3. kişisel sergisini açtı.

 

2016-2017 yıllarında Gaye İnal ile Atelye Keramos’ta çalışmaya başladı. 2018’den itibaren Giz’li Atölye'de Gizem Gürsel ile ve Şile’de kendi atölyesinde çalışmaya başladı. 

 

Soyut ve figüratif heykeller, işlevsel seramik ürünler ve taşınabilir heykeller olarak görülebilecek takılar üretmeye ilgisi devam ediyor. Halen psikiyatr ve psikoterapist olarak ayaktan hasta takibi yapıyor. Bir yandan da Giz'li Atölye Kolektifi'nde sanat üretimine devam ediyor.

sentaurgan.jpg

SENTA URGAN

1978 yılında İstanbul’da doğdu. O zamandan bu zamana kadar da istikrarlı bir gündüz düşü emekçisi oldu. Bu sebeple kendisine en uygun alan olarak güzel sanatları seçti. Mimar Sinan Heykel Bölümünden mezun oldu. Mimar Sinan Heykel Bölümünden mezun olduğunda bu alanda kendisini yetkin bulmadığını fark edip, büyük boyutlu işlere asla bulaşmamaya karar verdi. Gelgelelim ki, güzel sanatlar mezunu çoğu insan gibi, o da ayakta kalabilme çabalarıyla olur olmaz işlere el attı. Ancak kendisini en çok üretirken mutlu hissettiği için türlü disiplinlerde üretmeye baktı. En çok da çizim, illüstrasyon ve seramik işlerde kendini ifade etmekten tatmin olduğunu keşfetti.

 

Farklı zamanlarda, farklı ortamlarda çocuklarla çalıştı. En çok da onlarla düşlemeyi sevdi. Kısacık bir süre için Malahermana Handmade adıyla marka olmaya çalıştı ve fena çuvalladı ama markasız da olsa üretirim canım diyerek küçük heykeller ve takılar üretmeye devam etti. Çuvallamakta da iyi olunabileceğine karar verdi çünkü neden olmasın?

 

Bir süredir Nesin Yayınevi’nde grafikerliği çözmekte, yayıncılık dünyasının tadına bakmakta. Diğer yandan çizerlik ve seramik serüvenini sürdürmeye çabalıyor. Yaşamanın çabalamak olduğunun bilincinde olduğunu iddia ediyor. Ayrıca iyi bir islomaniac olduğunu savunuyor.

Halen Giz'li Atölye Kolektifi'nin bir üyesi olarak atölyede üretimlerine devam ediyor.

20170811_180341 (1).jpg

AYŞEGÜL TÜREMEN

1991 yılında 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fransızca Öğretmenliği bölümünü bitirdi. 1998 yılında Mehmet Kabaş Mücevher tasarım atölyesinde mum modelleme eğitimi aldı. 1999 yılından beri İstanbul Fenerbahçe'deki stüdyo mağazası Atelier Maya'da takı ve obje tasarımı ve üretimi yapmaktadır.

 

Farklı metal kullanımıyla malzeme keşiflerini seven Ayşegül Türemen ‘in koleksiyonları doğa ve günlük yaşamdan temalar taşır. Halen mum modelleme ile mücevher yapım tekniği dersleri vermektedir.  

 

Giz'li Atölye Kolektifi'nin bir üyesi olarak üretimlerine devam ediyor.

bottom of page